Рада зобов'язала розпорядників бюджетних коштів відкрито оприлюднювати дані про бюджет

Четвер, 9 квітня 2015, 19:51

Верховна Рада підтримала президентський закон, який передбачає, що розпорядники бюджетних коштів мають оприлюднювати звітність про виконання державного бюджету у формі відкритих даних.


Відповідний закон №2172 у цілому підтримали 265 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.

Згідно із законом передбачається внесення змін до ст. 28 Бюджетного кодексу.

Згідно з документом, головні розпорядники коштів державного бюджету (місцевих бюджетів) здійснюють публічне представлення та публікацію інформації про бюджет за бюджетними програмами і показниками, а також оприлюднюють шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період у триденний термін з дня затвердження таких документів та звіти про виконання паспортів бюджетних програм за звітний бюджетний період у триденний термін після подання таких звітів до Міністерства фінансів (місцевих фінансових органів).

Зазначена інформація про бюджет оприлюднюється з додержанням вимог закону про доступ до публічної інформації в частині оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних.

Умови та порядок забезпечення доступу до інформації про використання коштів держбюджету і місцевих бюджетів визначаються законом про відкритість використання публічних коштів.

Закон набуває чинності з 1 вересня 2015 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування