Залишити Непал хочуть 93 українці

П'ятниця, 1 травня 2015, 13:53

Бажання залишити Непал вже підтвердили 93 громадянина України.

Про це повідомила "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби МЗС Олена Ващенко.

"Станом на 12.30 п'ятниці, згідно з інформацією консулів, які знаходяться в Катманду (Непал), готовність вилетіти в Україну підтвердили 44 українці, 2 росіянина, близько 20 іноземців з різних країн, які попросили евакуації нашим літаком", - сказала вона.

За словами Ващенко, в цілому, встановлено контакт з 93 українцями, які перебувають у Катманду, і побажали бути евакуйованими.

Ващенко зазначила, що МЗС має інформацію про те, що 4 українці самостійно залишили Непал, ще троє планують самостійно виїхати в п'ятницю ввечері.

Найближчим часом в Делі буде відправлений один українець, якому необхідна медична допомога, звідти його доставлять на батьківщину.

"Група з п'яти консулів МЗС України у двох таборах в Катманду працюють над списками. Наразі МЗС України розглядає всі варіанти для евакуації співгромадян, у тому числі за допомогою наших партнерів", - підкреслила керівник прес-служби МЗС.

Землетрус магнітудою 7,9 бала стався вранці 25 квітня. Потім Непал потрясла серія афтершоків, магнітуда найпотужнішого з яких була 6,7. Кількість жертв землетрусу досягла 6204 осіб, повідомив національний центр з надзвичайних операцій країни.

Станом на 12.00 четверга МЗС має інформацію про знаходження в Непалі 196 українців. На зв'язок не вийшли поки 40 осіб.

Як відомо, Україна відправила в Непал літак Іл-76 для евакуації своїх громадян.

Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але сам літак отримав поломку дорогою в Делі, яку зараз усувають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування