Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські фахівці тренують 50-тисячну "армію" на Донбасі - генерал

П'ятниця, 1 травня 2015, 18:55

Сепаратисти сконцентрували майже 50-тисячний "контингент" на тимчасово неконтрольованих територіях сходу України.

Про це повідомив "Радіо Свобода" заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов.

"Відповідно до інформації, яку ми маємо, на неконтрольованих територіях, перебуває майже 50-тисячний контингент, який зведено в армійські корпуси й тренується російськими фахівцями", – сказав генерал Таранов.

На запитання, чи має Україна ресурси, щоб захищатися від такої армії, Андрій Таранов запевнив, що Збройні сили України і кількісно, і якісно, і технічно "відповідають усім викликам".

"ЗСУ зараз відповідають усім викликам, які є. Усі чотири хвилі мобілізації, і п’ята, що триває зараз, забезпечують обороноздатність країни. Великий відсоток тих, хто пройшов рік війни, на добровільній основі, залишаються нести службу. Перш за все це військовослужбовці 25-ї й 95-ї аеромобільних бригад. Це фахівці, які мають бойовий досвід", – запевнив Таранов.

Також заступник голови Адміністрації президента наголосив, що українська армія "не допустить, щоб установки "Град" супротивника вийшли на такі рубежі, щоб могли загрожувати життєдіяльності мирного населення" й додав, що оборона України базується на артилерії.

"Українські артилеристи за рік збройного конфлікту вийшли на один із найвищих рівнів у світі. Й я нікому не раджу випробовувати міць оборони України", – заявив Таранов.

Коментуючи можливість використання агресором літаків проти України, генерал запевнив, що "до протиповітряної оборони країни готові".

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є "добровольці".

Як відомо, бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування