Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров в ООН закликав засудити дії Росії в Криму

Субота, 2 травня 2015, 15:19

Голова  Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав засудити дії Російської Федерації щодо кримських татар в окупованому Криму.

Про це Чубаров заявив у ході обговорення резолюції підсумкових документів на Постійному форумі ООН з питань корінних народів.  

"Пропоную Постійному форуму включити у підсумкові документи за результатами нашої роботи  положення, що вказують на загрози кримськотатарському народу внаслідок незаконної окупації Криму і вимагають від країни-окупанта повністю дотримуватися прав корінного народу Криму", – заявив Чубаров.

Він також зазначив, що соціальних, економічних і культурних прав кримських татар в умовах окупації дотримуватися неможливо та необхідно докласти всіх зусиль, щоб деокупувати незаконно анексовані території.

Як відомо, постійний форум ООН з питань корінних народів наділений повноваженнями "обговорювати питання корінних народів у рамках мандата Ради в тому, що стосується економічного і соціального розвитку, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров'я та прав людини".

Крим. Реалії

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування