Справа Литвиненка: Путін був причетний до контрабанди наркотиків

Субота, 2 травня 2015, 19:10

Високий суд Лондона опублікував досьє на главу Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Росії (ФСКН) Віктора Іванова в рамках слухань у справі про вбивство Олександра Литвиненка.

Як повідомляє Немецкая волна, документ був складений ще у вересні 2006 року колишнім полковником КДБ Юрієм Швецем за замовленням Литвиненка для британської компанії Titon.

У досьє зазначається, що на початку 1990-х років Іванов співпрацював з лідером так званого "Тамбовського організованого злочинного угруповання" Володимиром Кумаріним.

"Він допоміг Кумарину взяти під контроль петербурзький порт для контрабанди наркотиків з Колумбії в Західну Європу через Санкт-Петербург", - зазначено у досьє.

Автор документу стверджує, що співпраця повністю контролювалося Володимиром Путіним, який тоді був головою комітету із зовнішніх економічних зв'язків в адміністрації мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака.

У лютому екс-глава компанії Titon під час свідчень заявив, що це досьє могло стати причиною вбивства Литвиненка. За його інформацією, через дані, які містилися в доповіді, було зірвано якийсь багатомільярдний урядовий контракт, який лобіював Іванов.

Сам Іванов, коментуючи інформацію про компромат на представників російської влади, назвав ці дані "наклепом".

Немецкая волна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...