Міноборони викрило МЗС РФ у дезінформації

Неділя, 3 травня 2015, 16:58

3 травня МЗС РФ поширило "чергову дезінформацію, спрямовану на переконання світового суспільства у нехтуванні Україною Мінських домовленостей".

Про це заявили у Міністерстві оборони України у відповідь на повідомлення Сергія Лаврова щодо масованих обстрілів українською стороною території колишнього Донецького аеропорту та прилеглого до нього жилого району Донецька.

"Міністерство оборони України заявляє, що зазначене повідомлення є суцільною брехнею, покликаною підірвати довіру населення до влади, ЗСУ та інших військових формувань та зруйнувати міжнародний імідж України як держави, яка повністю виконує взяті на себе в Мінську військово-політичні зобов’язання", - заявили у відомстві.

При цьому у Міноборони підкреслили, що 2 травня "стало рекордним днем по обстрілах з боку НЗФ позицій українських військ в районі Донецького аеропорту".

"Більшість з обстрілів - з артилерії калібром понад 100 мм. ... Усі типи озброєнь, з яких вівся обстріл, відносяться до таких, що мали бути відведені на безпечну відстань від лінії розмежування відповідно до Мінських домовленостей", - додали в Міноборони.

Як відомо, в ніч на 3 травня відбувалися обстріли деяких районів Донецька, місцевого аеропорту, а також прилеглих населених пунктів.

Російське МЗС розповсюдило заяву міністра Сергія Лаврова, у якій він звинуватив у обстрілі українські сили.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення з боку МЗС Росії у обстрілі Донецька.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування