Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Влада" Криму зігнала бюджетників на "свято" кримських татар

Неділя, 3 травня 2015, 19:32

Окупаційна влада Криму зібрала на святкування кримськотатарського свята "Хидирлез" близько 5-6 тисяч осіб, самі кримські татари офіційно в ньому участі не беруть.

Про це 3 травня повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"Окупаційна влада Криму мобілізували усі держустанови, підприємства, колективи, розписали їм обов'язкові квоти участі. Мета - імітувати свято на тлі загального бойкоту кримськими татарами дійства, організованого окупантами", - повідомив Чубаров.

"На організоване окупаційною владою дійство правдами і неправдами вдалося зібрати близько 5-6 тисяч чоловік. При цьому на кримськотатарських підприємців чинився особливий тиск з метою примусу їх до організації виїзної торгівлі на місці проведення "Хидирлеза", - зазначив Чубаров.

Також він повідомив, що при оформленні основної сцени повністю виключили кримськотатарську національну символіку.

"Бліда калька минулорічних святкувань, повністю позбавлене кримськотатарського національного духу ... Зате дуже багато "совка", у тому числі імпортного, узбецького", - зазначив Чубаров.

Також він нагадав, що у травні 2013 року Радмін АРК на чолі з Анатолієм Могильовим заборонив участь держслужбовцям і творчим колективам у "Хидирлезі".

"Тоді на Всекримський Хидирлез зібралося близько 40 тисяч кримських татар та їхніх сусідів", - зазначив Чубаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування