Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони рапортує, що літак для евакуації з Непалу "майже готовий"

Понеділок, 4 травня 2015, 14:27

Міністерство оборони стверджує, що військовий літак Іл-76, який відправили для евакуації українців з постраждалого від землетрусу Непалу і який зламався у індійському Делі, вже майже готовий летіти в Катманду.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, літак "повністю пройшов регламентні роботи".

"Наразі завершується налаштування бортової апаратури, здійснюється перевірка працездатності двигуна для польотів в умовах високогір’я під час подальшого вильоту в Катманду", – заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що з Катманду літак з евакуйованими людьми знову повернеться в Делі, а вже потім полетить в Україну.

При цьому в МЗС додали, що евакуації з Непалу очікують вже не 80, а 70 українців. Деякі люди, згідно з повідомленням, покинули країну самотужки.

Як відомо, руйнівний землетрус у Непалі стався 25 квітня. 30 квітня для евакуації українців Міноборони відправило літак і делегацію на чолі з в.о. глави Держслужби з надзвичайних ситуацій Зоряном Шкіряком. Коли літак прилетів до Індії, виявилося, що він несправний і потребує заміни однієї з деталей. Коли її доставили з Києва, виявилося, що вона не підходить.

Після цього було оголошено про повторну спробу передати вже правильну деталь.

У зв'язку з затримкою, українським дипломатам доводиться знову і знову отримувати нові дозволи на посадку в Катманду, а також на транзитний політ над країнами по маршруту слідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування