Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк після перестрілки у Києві вимагає жорстких заходів

Понеділок, 4 травня 2015, 14:31

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив МВС із СБУ та іншими правоохоронними органами у "найжорсткішому варіанті" відпрацьовувати боротьбу з оргзлочинністю.

Про це він заявив під час оперативної наради в МВС 4 травня, яку зібрав через збройний напад на АЗС у Києві, наслідок яких загинуло двоє міліціонерів і є постраждалі, повідомляє урядовий портал.

"Наша відповідь (організованій злочинності – ред.) повинна бути така ж, як  була сьогодні вранці, – жорстка і радикальна", - сказав прем’єр.

"Жорстка боротьба з організованою злочинністю в країні всіма законними засобами і методами. Широкомасштабна операція по всіх матеріалах, які є, з тією метою, щоб не було повадно нікому порушувати закон і стріляти в працівників міліції", - вимагає Яценюк.

Нарада з силовиками через напади на правоохоронців у Києві. Фото прес-служби КМУ

Він нагадав, що в одного з загиблих міліціонерів залишилося троє дітей, в другого – двоє.

Прем’єр та міністр внутрішніх справ проситимуть київського міського голову перевірити житлові умови сімей загиблих і виділити їм житло.

Яценюк також розпорядився виплатити сім’ям загиблих правоохоронців компенсацію, яка передбачена законом.

Голова уряду закликав начальника київської міліції зустрітися з сім'ями загиблих і допомогти, "чим можемо сьогодні в такому скрутному становищі".

За словами Яценюка, міліція разом із Національною гвардією ефективно відпрацювала 1 і 2 травня. Такий підхід необхідний і напередодні 8 і 9 травня, зазначив він.

"Ми зараз знаходимося в таких умовах, що це повинен бути щоденний режим роботи всієї правоохоронної системи", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що вже почалися тренування у новій патрульній службі України. На думку прем’єра, необхідно звернутися до американських партнерів щодо допомоги в навчанні груп Корпусу оперативно-раптової дії.

Крім того, Яценюк вважає за необхідне посилити матеріально-технічну складову: "бронежилети, найновіші засоби зв’язку, автоматична зброя".

"Тобто, підрозділи швидкого реагування міліції повинні бути оснащені найсильнішим чином і повинні бути натреновані", - сказав він.

У свою чергу , голова МВС Арсен Аваков повідомив, що звернеться до президента з проханням нагородити загиблих міліціонерів посмертно.

Як відомо, у ніч на 4 травня у Деснянському районі Києва двоє невідомих у масках зі зброєю вчинили розбійний напад на автозаправну станцію. Під час затримання підозрюваних двоє міліціонерів загинули, ще троє отримали поранення.

Зрештою міліція затримала трьох осіб, які стріляли в міліціонерів вночі на АЗС, ще одного убили в перестрілці.

Як з’ясувалося, ці ж злочинці обстріляли днем раніше столичний пост ДАІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...