Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров вирішив заступитися за росіян в ОБСЄ

Вівторок, 5 травня 2015, 14:07

Росія заявляє про спроби української влади обмежити роботу співробітників місії ОБСЄ, що мають російське громадянство.

 Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у вівторок на прес-конференції за підсумками зустрічі із главою МЗС Австрії, передає Інтерфакс-Україна.

"Вважаємо неприйнятними спроби української влади втручатися в роботу місії, то обвинувачуючи її в необ'єктивності, а то й наполягаючи на тому, щоб співробітники місії, у яких російське громадянство, дискримінувалися в доступі на ті або інші об'єкти на території, де діє мандат спостерігачів ОБСЄ", - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ підкреслив, що Росія довіряє місії ОБСЄ, активно підтримує й виступає за її розширення.

"Ми вважаємо її об'єктивним джерелом інформації про те, що відбувається на землі", - сказав Лавров.

Він також відзначив, що російська сторона ніколи "не приховує своїх поглядів, коли мова йде про порушення мінських домовленостей по обидва боки".

"Так, відновилися обстріли, але зараз, коли в останні дні інтенсивність цих обстрілів уже стала загрозливою, у когось є якісь сумніви щодо джерела цього насильства? Там працюють наші журналісти на відміну від інших європейських країн, у яких там журналісти з'являються епізодично", - сказав Лавров, нагадавши про доповіді місії ОБСЄ.

Лавров розраховує, що його австрійський колега Себастьян Курц на переговорах у Києві приверне увагу влади України до теми виконання мінських угод.

Він також розповів, що в ході бесіди з Курцем російська сторона презентувала свої оцінки виконання мінських зобов'язань, "які однозначно свідчать про те, що Київ не прагне виконувати пункти (цих зобов'язань)".

Причиною цьому, як заявив Лавров, служить насамперед небажання українських влади "вступити в прямий діалог з Донецьком і Луганськом, хоча такий діалог прямо передбачений у мінських домовленостях".

"Сподіваюся також, що Євросоюз все-таки підніме свій голос і не буде робити вигляд, що мінські домовленості написані для того, щоб усі без винятку пункти виконувала Росія", - сказав Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...