Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уламки російського "Прогресу" впадуть біля узбережжя США - військові

Вівторок, 5 травня 2015, 14:06

Уламки російського космічного вантажного корабля "Прогрес" імовірно впадуть 8 травня біля тихоокеанського узбережжя США.

Про це повідомляє об'єднаний центр космічних операцій стратегічного командування США, передає Интерфакс.

Згідно з опублікованими даними, корабель "Прогрес" увійде в щільні шари атмосфери і припинить існування приблизно о 16:30 мск 8 травня.

Це відбудеться на 167-му витку корабля навколо Землі. Можливий район падіння уламків корабля знаходиться в точці з координатами 35 градусів північної широти і 113 градусів західної довготи - поблизу тихоокеанського узбережжя США.

Раніше Роскосмос озвучив свій прогноз сходу "Прогресу" з орбіти. Згідно з ним, це відбудеться в період з 5 по 7 травня. Точне місце можливого падіння уламків корабля, що не згоріли в щільних шарах атмосфери, за твердженням представників Роскосмосу, можна буде з упевненістю назвати не раніше ніж за день-два до цього.

Ракета "Союз-2.1а" розробки і виробництва самарського ракетно-космічного центру "Прогрес" з вантажним кораблем "Прогрес М-27М" стартувала з Байконура 28 квітня. У момент відділення корабля від третього ступеню ракети російський ЦУП перестав отримувати телеметричну інформацію. Незважаючи на вжиті спроби взяти корабель на управління, цього зробити не вдалося. Корабель почав довільне і некероване зниження з орбіти висотою приблизно 270 км (в апогеї) і 190 км (в перигеї).

За словами експертів, при запуску космічної вантажівки "Прогрес М-27М", що несла на борту копію прапора Перемоги, ймовірно, стався вибух. Невдалий запуск корабля коштував російському бюджету 2,6 млрд рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...