СБУ: бойовики виселяють українців з їхніх домівок в Донецьку й Луганську

Вівторок, 5 травня 2015, 15:57

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що терористи в Донецьку і Луганську змушують громадян України залишати свої будинки і відтісняють на територію, підконтрольну силам АТО.

Про це він сказав у вівторок журналістам у Києві після круглого столу з іншими відомствами і громадськими організаціями щодо роботи пропускної системи.

"Головні проблеми, які люди сьогодні висловлюють і просять вирішити якомога швидше. Перше - це зухвала й досить агресивна дискримінація громадян України. Терористи в Донецьку і Луганську змушують залишати свої будинки, майно і відтісняють на територію, підконтрольну урядовим силам і силам із боротьби з тероризмом. Це відтискування триває", - сказав Наливайченко.

За його словами, терористи позбавляють громадян України можливості повернутися, оскільки "з тих чи інших мотивів самовільно керівники терористичних організацій визначають, чи допустити людину у власний будинок, чи ні".

Також він розповів, що проблеми, які вирішуватимуться в негайному порядку у форматі спільної роботи СБУ, Прикордонної служби та громадських організацій з Донецької та Луганської областей.

"Ці проблеми пов'язані з доступністю і зрозумілістю перетину лінії розмежування для всіх законослухняних громадян України", - зазначив Наливайченко, пояснивши, що передусім це стосуватиметься людей, яких терористи незаконно виселяють зі своїх будинків.

"Для нас важливо за результатами цієї роботи вже завтра об'єднати "гарячі телефонні лінії" СБУ, Прикордонної служби, громадських організацій. Найважливішою для нас є "Донбас SOS" для того, щоб був зворотний зв'язок, щоб була доступність інформації про те, як перетнути лінію розмежування і в один бік, і в інший. Думаю, результатом такої роботи має стати зручна система пересування для людей, для силовиків – підконтрольна, і найголовніше, щоб не розривалися родинні зв'язки, не допустити, щоб ЛНР, ДНР зловживали і дискримінували наших людей, витісняючи їх і позбавляючи можливості жити в рідних містах", - підсумував глава СБУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування