Кучма: на Донбасі зникли безвісти 1460 осіб, майже 400 - в полоні

Середа, 6 травня 2015, 20:03

Представник України в контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма зазначає, що під час конфлікту в регіоні числяться безвісти зниклими 1460 осіб і ще майже чотири сотні перебувають у полоні.

Про це він сказав на прес-конференції в Мінську після завершення зустрічі Тристоронньої контактної групи в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви напевно знаєте, і сьогодні цю цифру озвучили - 1460 безвісти зниклих. І це на тлі тисяч загиблих. 399 перебувають у полоні", - сказав Кучма.

За його словами, це велика проблема "і те, що сьогодні цією проблемою вирішили більш предметно займатися, - це тішить".

Як повідомлялося, під час першої зустрічі представників ОБСЄ, України і Росії в підгрупах з урегулювання конфлікту на Донбасі у рамках Тристоронньої контактної групи в середу в Мінську сторони дійшли згоди і домовилися продовжувати роботу.

Прес-секретар Кучми Дарина Оліфер нагадала, що однією з чотирьох підгруп є підгрупа з гуманітарних аспектів (біженці, доставка гуманітарної допомоги, звільнення заручників, вирішення соціальних проблем).

Україну в ній представляють уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко і екс-глава президентської адміністрації кум президента РФ Віктор Медведчук.

Як відомо, 5 травня в СБУ зазначали, що в полоні бойовиків - 300 українців. За даними волонтерів, їх більше - до тисячі осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...