У Пентагоні також вважають, що Росія ймовірно готується до нападу

Середа, 6 травня 2015, 20:36

Міністр оборони США Ештон Картер підтвердив оцінку командувача Сухопутними силами НАТО в Європі генерала Брідлава про високу ймовірність підготовки російськими військами наступу на сході України, озвучену минулого тижня.

Про це глава Пентагону заявив у середу під час слухань в Сенаті щодо оборонного бюджету США на 2016 рік, передає "Укрінформ".

"Генерал Брідлав правий. Дійсно виглядає так, що підтримувані Росією, відкрито підтримувані РФ, сепаратисти в східній Україні готуються до чергового раунду військових дій, що протирічить Мінським домовленостям", - наголосив Картер.

Відповідаючи на запитання щодо готовності США надати Україні летальну зброю, глава Пентагону зауважив, що Штати підтримують українських військових обладнанням оборонного характеру.

Водночас, зазначив він, паралельно з військовою підтримкою України, на нинішньому етапі найбільший вплив на Росію чинять економічні санкції в поєднанні з падінням світових цін на нафту.

На думку глави Пентагону, "Це те, що зараз виснажує Росію".

У цьому зв'язку Картер визнав, що європейські санкції "мають більшу вагу", оскільки Росія у великій мірі пов'язана в торгівельному плані саме з Європейським Союзом, ніж зі США.

"Ось чому ми так рішуче працюємо з європейцями на чолі з Німеччиною та високо оцінюємо непохитність Німеччини в запровадженні цих санкцій", - пояснив глава оборонного відомства США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування