Суд у Берліні дозволив пропутінським "вовкам" в'їхати до Німеччини

Четвер, 7 травня 2015, 09:57

Берлінський суд скасував заборону на в'їзд для групи пропутінських російських байкерів, які збиралися відзначити 70-річчя перемоги у Другій світовій війні мотопробігом через столицю Німеччини.

Про це в четвер повідомляє російська служба "Голосу Америки".

У квітні федеральна поліція Німеччини відмовила у в'їзді представникам прокремлівського руху "Нічні вовки", після того як їхні плани були піддані осуду. Раніше у в'їзді в країну їм відмовила Польща.

Однак адміністративний суд Берліна у середу ухвалив, що у поліції не було достатніх підстав вважати, що росіяни становили загрозу громадському порядку, внутрішній безпеці або міжнародним відносинам.

Таким чином, суд постановив, що їхні візи, видані Італією для вільного переміщення країнами Шенгенської угоди, дійсні і для Німеччини.

Рішення суду можна оскаржити.

Польська влада два тижні тому заявила, що не пустить "Нічних вовків" у країну. Представники Варшави назвали провокацією їхні плани проїхати через Польщу в рамках святкування річниці перемоги у Другій світовій війні.

Багато поляків з підозрою ставляться до "Нічних вовків" через те, що пропутінські байкери виступали проти уряду України, а їхній лідер заявляв, що особисто причетний до російської анексії Криму.

Також російський байк-клуб "Нічні вовки" підтвердив інформацію про те, що отримує гроші з російського бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування