Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ взялися за вдосконалення системи переміщення людей у зоні АТО

Четвер, 7 травня 2015, 12:25

Створено робочу групу для вдосконалення системи переміщення людей в зоні "антитерористичної операції" на сході України.

Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в ході телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі".

"Прогрес (у питанні пропусків в зоні АТО - ред) є", - сказала вона.

За її словами, 5 травня голова СБУ відповів на питання, які були у громадськості й омбудсмена, та провів нараду з залученням усіх сторін, щоб розглянути це питання.

"Те, що найбільш закрита організація відкрилася у цьому питанні – вже важливо", - каже Лутковська.

За її словами, тепер ідеться про вдосконалення системи.

5 травня було створено робочу групу, яка має "запропонувати ту систему, яка буде відповідати стандартам в галузі прав людини і Конституційним положенням про переміщення громадян України всередині України".

"І тоді нова система запрацює", - зазначила Лутковська.

Між тим, СБУ 7 травня повідомляє, що триває засідання робочої групи з удосконалення пропускної системи в зоні зіткнення.

"Громадські активісти, фахівці СБУ та Держприкордонслужби розподілилися за фаховими напрямками. Готують конкретні пропозиції щодо покращення самої процедури перетину лінії розмежування та вдосконалення програмного забезпечення електронної системи", - інформує СБУ.

На переконання членів робочої групи, така спільна робота допоможе максимально спростити процедуру пропуску мирних громадян та забезпечить надійний заслон від терористів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування