Бойовики на Донбасі відпрацьовують штурм - штаб АТО

Четвер, 7 травня 2015, 13:41

Бойовики на Донбасі відпрацьовують елементи штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишається складною.

Противник активно проводить тренування, заходи з нарощування бойових спроможностей існуючих підрозділів так званих "ЗС Новоросії", наголосив Лисенко

Особливу увагу бойовики приділяють вогневій підготовці та відпрацюванню елементів штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

За словами речника АТО, російсько-терористичні війська продовжують порушувати "мінські домовленості", використовуючи заборонену зброю.

За добу зафіксовано 10 обстрілів з 120 мм мінометів, а також 2 обстріли – з артилерії калібру 152 мм. Один раз ворог застосував проти позицій сил АТО танк.

Найбільша активність незаконних збройних формувань зберігається на Маріупольському напрямку поблизу населеного пункту Широкине. За добу там зафіксовано 12 обстрілів з різних видів зброї.

На Донецькому напрямку двома районами інтенсивного вогню залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту та міста Горлівка.

На Луганському напрямку бойовики активізувались неподалік міста Щастя. Інциденти порушення режиму тиші зафіксовані також поблизу Кряківки, Оріхового та Станиці Луганської.

Здебільшого бойовики використовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Більшість обстрілів припадає на другу половину дня та вечір.

Російські найманці продовжують використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки.

За минулу добу було зафіксовано політ 7 БПЛА, зазначив Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...