Письменника Буковського ввели у стан штучної коми

Четвер, 7 травня 2015, 15:38

Колишнього радянського дисидента письменника Володимира Буковського ввели у стан штучної коми в приватній клініці в Німеччині після дев'ятигодинної операції на серці.

Про це повідомив його помічник Павло Стройлов, передає російська служба ВВС.

В ході операції Буковському замінили два серцеві клапани. За словами лікарів, операція пройшла успішно: хоча загроза життю зберігається, але стан Буковського більше не вважається критичним.

Буковський серйозно хворіє з минулого року. У нього діагностували рідкісну інфекцію, яка згодом дала ускладнення на серце. Минулого тижня його стан серйозно погіршився на тлі відмови декількох внутрішніх органів.

Раніше на цьому тижні Буковський через хворобу не зміг з'явитися в суд, де йому мали пред'явити звинувачення в зберіганні дитячої порнографії. Магістратський суд графства Кембриджшир переніс засідання на 22 травня.

Буковського підозрюють у п'яти випадках виготовлення і п'яти випадках зберігання непристойних зображень дітей. Сам письменник це заперечує.

Буковський - один із засновників дисидентського руху в СРСР.

Загалом в тюрмах і на примусовому лікуванні провів 12 років.

У 1976 році Буковський залишив СРСР після його обміну на лідера Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана. Потім Буковський переїхав до Великої Британії, живе в Кембриджі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування