Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Гданську пройшли пам'ятні заходи з нагоди перемоги у Другій світовій війні

П'ятниця, 8 травня 2015, 03:54

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Польщі у Гданську взяв участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні на меморіальному комплексі "Пам'ятник" Героям Вестерплятте ".

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба президента України.

У церемонії також взяли участь Президент Польщі Броніслав Коморовський, глави іноземних делегацій, у тому числі Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун та Президент Європейської Ради Дональд Туск, президенти Литви, Естонії, Болгарії, Кіпру, Чехії, Румунії, Хорватії.

У повідомленні наголошується, що програма церемонії включала звукові та світові інсталяції, а також демонстрацію фільму про Другу світову війну. Прозвучали 20 артилерійських залпів. Почесна варта поклала вінок до пам'ятника. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Під час свого виступу президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що місце України - серед інших країн "Східного партнерства".

"Якщо вони цього хочуть, якщо вони готові це зробити в нашому спільному європейському домі", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що в Гданськ 7 травня приїдуть президенти щонайменше 11 країн для участі в заходах з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни.

Як відомо, практично всі європейські лідери відмовилися від запрошення на парад на честь 70-річчя Перемоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування