У Лондоні обурені "чорним списком РФ"

Понеділок, 1 червня 2015, 02:14

Британське Міністерство закордонних справ висловлює обурення у зв'язку з складанням списку з 89 європейських політиків, офіційних осіб і військових, небажаних російському керівництву.

Про це повідомляє Укрінформ.

У МЗС Британії відзначили, що "для подібного списку немає абсолютно ніяких виправдань".

"Російська влада не надала жодних юридичних підстав для такого списку і для внесення в нього цих імен. Якщо Російська Федерація вважає, що такі її дії призведуть до зміни позиції Євросоюзу щодо санкцій, то вона помиляється ... Досягти скасування санкцій Росія зможе, якщо виведе з України свої війська і дотримуватиметься зобов'язань по "Мінським угодам" - заявили в британському МЗС.

Серед британців, яким заборонений в'їзд до Росії, зазначений колишній віце-прем'єр-міністр Нік Клегг, екс-глава МЗС Малколм Ріфкінд, заступник міністра оборони Філіп Данн, колишній заступник міністра оборони Ендрю Робатан, глава генерального штабу Ніколас Хоутон, глава контррозвідки Ендрю Паркер.

У "чорному списку" РФ 89 прізвищ - члени Європарламенту і законодавчих органів ЄС, високопоставлені військові і співробітники інших силових і розвідувальних структур, громадські діячі, більшість - громадяни країн Великобританії, Швеції, Польщі, Прибалтики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування