У справі Нємцова з'явилися нові свідчення і відео - ЗМІ

Понеділок, 1 червня 2015, 04:41

На даний момент в матеріалах розслідування вбивства Бориса Нємцова є багато подробиць подій, які передували вбивству, що відбулися в день злочину, проте обвинувачений Заур Дадаєв про них не повідомляв.

Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерело.

Всі ці подробиці на допиті повідомив Анзор Губашев, проте їх СК РФ намагався не афішувати, побоюючись, що заарештований може відмовитися від свідчень.

За даними джерела агентства, Губашев не визнає провину у вбивстві Нємцова, повідомляючи про те, що його фактично використовували "втемну", тобто він не знав, що бере участь у підготовці та виконанні усунення Нємцова.

Ці свідчення змогли пролити світло на багато деталей злочину, про які не розповідав Дадаєв.

Так, останній ніколи не згадував про свого командира Геремеєва, говорячи тільки про якогось Русліка.

За словами співрозмовника, вже найближчим часом Губашев може відмовитися від своїх свідчень.

Варто відзначити, що Заур Дадаєв, якого слідство вважає виконавцем злочину, від своїх свідчень відмовився, заявивши, що дав їх під тортурами.

Також, за даними "Росбалта", в матеріалах справи фігурують відеозаписи, на яких відображені всі передбачувані учасники злочину. Зроблені вони 28 лютого і 1 березня 2015 року в аеропорту камерами зовнішнього спостереження.

На перших записах видно, як Анзор Губашев і Беслан Шаванов приїжджають в аеропорт, а потім разом відлітають зі столиці в Грозний. На наступний день камери відобразили прибуття в аеропорт трьох осіб: Руслана Геремеєва, Заура Дадаєва і Руслана Мухудінова. Останній прощається зі знайомими, проводжає їх, після чого їде на Merecedes ML з держномером "007"

Нагадаємо, Дадаєв у своїх первинних свідченнях заявляв, що організатором вбивства Нємцова став якийсь "Русік", який дав йому пістолет і обіцяв винагороду.

Спочатку слідчі вважали "Русіком" Руслана Геремеева, проте допитати його не вдалося так як він виїхав до ОАЕ.

При цьому інший фігурант справи Темерлан Ескерханов стверджував, що "Русікк" їздить на Mercedes ML з держномером 007.

Пізніше в кримінальній справі про вбивство Бориса Нємцова з'явився новий фігурант - житель Чечні Руслан Мухадин.

Слідство вважає, що він міг бути тим самим Русіком, який, згідно з початковими свідченнями обвинувачених, обіцяв їм 25 млн руб. за ліквідацію політика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News