У Кличка планують розробити 5-річну концепцію розвитку міста

Понеділок, 1 червня 2015, 10:34

Київська міська державна адміністрація має намір розробити 5-річну концепцію розвитку міста – "Kiev Smart City" – до серпня.

Про це заявив заступник голови КМДА Ігор Ніконов під час презентації проекту, повідомляє сайт міської влади.

За словами чиновника, модель "Smart City" визначає основні галузі розвитку столиці, що стосуються управління містом, інфраструктури, забезпечення належного рівня послуг для мешканців.

Серед них – соціальні та освітні програми, транспорті інновації та енергетичні проекти, новітні підходи до управління містом та переведення послуг в електронний формат тощо.

"Усі проекти зведуться в єдину платформу, і ми розробимо 5-річну концепцію розвитку. Сьогодні міська влада працює над тим, щоб перевести значну частину процесів у місті в електронний формат, втілювати найновітніші технології, і наше майбутнє, безперечно, за ІТ-технологіями. Важливо, щоб ці процеси були невідворотними", – наголосив Ніконов.

Він зазначив, що наступним кроком розвитку проекту стане створення цілісної Стратегії розвитку Києва як Smart City. Поетапну програму проектів та рішень на найближчі 5 років представлять у кінці серпня.

Ніконов нагадав, що у місті вже запроваджені проектів, які продовжують розвиватись. Зокрема, "Картка киянина" і система електронного документообігу.

Наразі міська влад працює над реформуванням системи надання адмінпослуг, розробкою інтелектуальної транспортної системи міста, запровадженням електронного квитка у транспорті тощо.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування