ООН: Доказів присутності РФ на Донбасі все більше, "але є одне але"

Понеділок, 1 червня 2015, 22:52

В ООН визнали, що у конфлікті на Донбасі є все більше доказів  участі російських військовослужбовців та Росії зокрема, однак це досі "остаточно і юридично не доведено".

Про це, як повідомляє Reuters, заявив високопосадовці в управлінні ООН з прав людини.

 "Ми говоримо про збільшення (неофіційних) бійців і більше доказів, що деякі (російські) військовослужбовці беруть участь у бойових діях", - зазначив помічник Генсекретаря з прав людини Іван Симонович на прес-конференції у Женеві.

Як відомо, на Луганщині  у травні було затримано двох військових РФ – Єрофеєва та Александрова. 21 травня представники мали зустріч з заарештованими бійцями РФ, які вважають себе військополоненими. В Росії ж заявили, що вони є солдатами, які вже залишили службу.

Як зазначив Армен Арутюнян, глава ООН з прав людини місії моніторингу в Україні, "дуже важко довести, чи є вони військовослужбовцями чи ні. Саме тому в основному ми говоримо про "бійців" Російської Федерації".

Якщо Москва виявиться учасницею війни, Росію буде звинувачено у військових злочинах та притягнуто до суду у Міжнародному кримінальному суді.

Чи є Росія стороною конфлікту, чи ні – має визначити Міжнародний комітет Червоного Хреста, який є гарантом Женевської конвенції.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування