Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Інтерпол про екстрадицію Януковича з РФ: робота триває

Вівторок, 2 червня 2015, 01:54

Екстрадиція осіб, які вчинили в Україні злочини і перебувають на території Росії, здійснюється, процес співпраці з РФ щодо розшуку та екстрадиції громадян не припинений.

Про це в інтерв'ю Українським новинам повідомив глава українського бюро Інтерполу Василь Неволя, коментуючи питання про перспективи екстрадиції в Україну екс-президента Віктора Януковича, чиновників його режиму і його оточення, які перебувають в РФ.

"Є група громадян України, які перебувають на території Росії і російська сторона вважає, що Україна переслідує їх за політичними мотивами, починаючи з Януковича, Азарова і всіх тих, чия діяльність пов'язана з подіями на Майдані", - зазначив Неволя.

Також, за його словм, є "інші категорії - це особи, які вчинили в Україні загальнокримінальні злочини і затримані в Росії".

"Екстрадиція їх здійснюється, і цей процес відбувається регулярно. Не можна сказати, що співпрацю з Росією щодо розшуку та екстрадиції громадян повністю припинено", - повідомив глава українського бюро Інтерполу.

Разом з тим, говорячи про заарештованого в РФ екс-нардепа Олександра Шепелева, якому суд продовжив арешт до 20 вересня 2015 року, Неволя зазначив: "Процес екстрадиції його з Росії триває".

"Буде чи не буде він виданий, залежить від рішення російської сторони. Але тут немає ніякої політичної складової. Шепелєв якраз апелює до нібито політичних мотивів його переслідування", - пояснив Неволя.

Однак, за його словами, "факт попередньої екстрадиції його з Угорщини говорить про те, що  ніякої політики тут немає".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...