Росія не буде ініціювати скасування санкцій – Пєсков

Вівторок, 2 червня 2015, 04:58

Прес-секретар російського голови держави Дмитро Пєсков заявив, що оскільки Росія не є ініціатором санкцій, президент РФ Володимир Путін у контактах із колегами питання їх скасування не порушує і не порушуватиме. 

Про це йдеться у повідомленні "РИА Новости".

"Тема європейських санкцій щодо Росії не піднімається президентом в ході його численних зарубіжних контактів. Ще раз повторюю — це не питання нашого порядку денного", — сказав Пєсков.

За словами представника Кремля, застосування санкцій є абсурдним і неефективним.


"Росія ніколи не була прихильницею санкційної практики. У Москві глибоко переконані, що ця практика абсурдна, неефективна і є двосічною зброєю", — зазначив Пєсков.

Пєсков підкреслив, що Москва не ініціювала введення санкцій. "І ніколи не будемо ініціювати", — додав він.

Раніше Українська правда повідомляла, що російський уряд визнав, що санкції з боку Євросоюзу і США дестабілізували фінансові ринки і макроекономічну ситуацію в Росії.

Про це йдеться у "основних напрямках діяльності уряду РФ на період до 2018 року".

В документі зазначається, що після подій 2014 року істотно змінилися зовнішні умови функціонування російської економіки, обмежився доступ до зовнішнього фінансування і нових закордонних технологічних рішень, середньострокові рівні цін на нафту та інші сировинні товари прогнозуються на рівні нижче, ніж очікувалося раніше.

Також, за даними Мінекономрозвитку ВВП РФ в квітні 2015 року прискорив падіння, скоротившись у річному вираженні на 4,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...