Банк Януковича купив родич російського прем’єра - ЗМІ

Вівторок, 2 червня 2015, 09:52

ТОВ "Екосіпан" готує угоду та здійснює заходи для придбання контрольного пакету "Всеукраїнського банку розвитку", який належить сину екс-президента України Віктора Януковича Олександру.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на депутатське звернення народного депутата Андрія Левуса до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як зазначається, документ нардеп виклав у своєму Фейсбуці.

За інформацією нардепа, ТОВ "Екосіпан" шляхом домовленостей в Фонді гарантування вкладів, НБУ, Антимонопольному комітеті та в судових органах отримав необхідні дозволи та погодження на купівлю "ВБР".

Звернення депутата Левуса до голови МВС Авакова

Купівля банку має врятувати фінустанову від ліквідації після того, як в вересні 2014 року НБУ визнав банк проблемним, а в листопаді - неплатоспроможним.

В свою чергу, Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію в банку, акції якого арештовані в рамках кримінальної справи проти Олександра Януковича.

Фірма "Екосіпан" подала до господарського суду Києва позов, в якому вимагає визнати її власником ВБР, за 100% акцій якого вона нібито заплатила 567, 49 млн грн. Угода купівлі-продажу, за даними фірми, відбулася в кінці березня 2015 року.

Також з реєстру судових рішень відомо, що Господарський суд Києва за позовом ТОВ "Екосіпан" в квітні заборонив Національному банку приймати рішення про відкликання ліцензії у ВБР та разом з фондом гарантування вкладів вчиняти будь які дії по відношенню до банку Януковича.

Також "Екосіпан" намагається в суді скасувати рішення Фонду гарантування вкладів щодо повернення внеску, сплаченого фірмою для участі у конкурсі визначення інвесторів для виведення з ринку ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку".

Засновником компанії "Екосіпан" є Віктор Поліщук - не дуже публічний бізнесмен. Він володіє мережею "Технополіс", "Банк Михайлівський", ТРЦ "Гулівер". Дружиною Поліщука є племінниця дружини Дмитра Медведева, чим, в принципі і обумовлюються стрімкі успіхи Віктора в бізнесі, у якого ще десять років тому не було нічого.

За часів президентства Януковича був "смотрящім" в Київській області. Як бачимо, і після бігства сім'ї, залишається вірним підданим. Руками Поліщука "сім'я" намагається повернути активи, та запобігти їхній конфіскації.

"Економічна правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...