Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У районі Донецька – ротація, бронетехніку бойовики навіть не прикривають - ІС

Вівторок, 2 червня 2015, 11:11

На частині Донбасу, підконтрольній проросійським бойовикам, триває пересування бойової техніки й автотранспорту, зокрема для ротації живої сили в районах Донецька, Ясинуватої й Горлівки.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 2 червня у Facebook.

"Упродовж доби зафіксовано активне переміщення автотранспорту бойовиків уздовж траси Луганськ – Донецьк, а також уздовж декількох основних рокад. Найжвавішими ділянками переміщення автотранспорту бойовиків були Донецьк, Луганськ і їхні околиці, траса від Амвросіївки на Старобешеве й Іловайськ, на Тельманове й далі на південь до Новоазовська, Макіївка, Єнакієве, а також відрізок від Алчевська-Перевальська на Стаханів і Перовомайськ", - пише він.

"Бойовики активно використовують автотранспорт для проведення ротації й перекидання живої сили в межах Донецька, Ясинуватої та Горлівки", - повідомляє Тимчук.

Крім того, пересувається бойова техніка супротивників України.

Так, у Петровському районі Донецька зосередилося одразу декілька бандформувань (т.зв. "батальйони 5-ї мотострілкової бригади ЗС ДНР") з 24-25 танками (частина танків використовуються як "кочові" у смузі від Мар’їнки до Шумів).

У самому Донецьку бойовики організували відновлення, ремонт і технічне обслуговування бронетехніки на низці підприємств. Ремкомплекти й запчастини стали масово надходити з території РФ через Іловайськ (раніше їх не вистачало), зазначає Тимчук.

Між тим, із майданчика зберігання техніки бойовиків південніше Луганська зникли 8 установок РСЗО, 4 знаряддя Д-30. На даний час, за даними ІС, цю зброю бойовики "досить активно використовують для обстрілів на Лисичанському і Сєвєродонецькому напрямках".

Продовжують посилювати бронетехнікою і живою силою низку тактичних груп бойовиків між Донецьком і Горлівкою, а також у даних населених пунктах. Зокрема, бойовиків посилили 5-ма танками й 3-ма ББМ позиції на північ від Ясинуватої. Позиції бронетехніки ретельно маскуються.

Крім того, зафіксовано перекидання на Донецьк через Оленівку формування бойовиків у кількості 55-60 осіб на 3-х БТР і 1 БМП-2 (при декількох вантажівках).

У районі Тельманове - Гранітне танки бойовиків зробили маневр: 3 одиниці відведено з передових укріплених і замаскованих позицій углиб позицій терористів.

Періодично пересуваються трейлери з бронетехнікою бойовиків (в основному підбитої та несправній) від Луганська на Краснодон і через Красний Луч – Антрацит на Довжанський. За добу зафіксовано 8 трейлерів. Бойовики перестали маскувати дану бронетехніку під час перевезень: її навіть не тентують, - зазначає Тымчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування