Комітет ПАРЄ вирішив поки не позбавляти Росію повноважень

Вівторок, 2 червня 2015, 13:41

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вирішив поки що не позбавляти російську делегацію повноважень, закликавши її до відновлення діалогу з ПАРЄ.

Як повідомляє прес-служба ПАРЄ, в проекті відповідної резолюції наголошується, що рішення російської делегації припинити всі офіційні контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року є чіткою відмовою від пропозиції Асамблеї вести діалог, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому комітет зазначає, що глибоко шкодує про відсутність прогресу РФ у питаннях конфлікту на сході України і анексії Криму, однак зазначає, що санкції щодо російської делегації в Асамблеї вже діють.

"Зараз основним є, щоб російський парламент і його делегація в Асамблеї висловили недвозначні зобов'язання вступити в діалог без передумов з Асамблеєю", - написано в проекті резолюції.

При цьому комітет також нагадав про інші вимоги Асамблеї до РФ, в тому числі, виконання мінських угод, відмова від анексії Криму, звільнення делегата від України в ПАРЄ Надії Савченко, припинити переслідування громадян, активістів, представників неурядових організацій та ЗМІ в Росії, які критикую роль РФ в Україні. Проект резолюції буде обговорюватися на сесії ПАРЄ в червні цього року.

Нагадаємо, в січні резолюцією ПАРЄ делегацію Росії позбавили права голосу, а її членів - права працювати в керівних органах асамблеї і призначатися доповідачами.

У квітні питання про право голосу Росії в ПАРЄ перенесли до літа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування