Тальявіні розповіла, чому зустріч тристоронньої контактної групи перенесли

Вівторок, 2 червня 2015, 19:24

Спецпредставник ОБСЄ Гайді Тальявіні повідомила, що тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі обговорить результати роботи деяких робочих груп пізніше.

Про це вона сказала у вівторок журналістам у Мінську, пише російський "Інтерфакс".


"Тристороння контактна група, яка мала зібратися сьогодні, відклала обговорення деяких питань щодо деяких робочих груп на пізніший термін", - зазначила Тальявіні.

Реклама:

"Завершена робота чотирьох робочих груп. Робота відбувається добре. Усі групи обговорили конкретні питання в конструктивному дусі і з багатьох із них порозумілися. Призначена наступна дата зустрічі тристоронньої контактної групи, її поки що не розголошую", - додала вона.


Тальявіні пояснила, що на остаточне вирішення питань робочими групами необхідно більше часу.

"Робоча група з політичних питань обговорила вибори. З питань безпеки - обговорювалося важке питання щодо припинення вогню, відведення важких озброєнь. Усі ці питання не вирішуються швидко", - сказала вона.

Водночас представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що що переговори були важкими.

ВІДЕО ДНЯ

"Коментарів не буде, принаймні, сьогодні. Важкі переговори. Українські представники гідно і твердо відстоюють українську позицію. І не всім це подобається", - написала вона на Facebook.

Раніше "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, близьке до української частини групи, повідомив, що російська сторона зірвала засідання тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування