Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єремеєва заперечили звинувачення Геращенка про контрабанду палива з Криму

Середа, 3 червня 2015, 11:12

Гендиректор компанії WOG Сергій Корецький стверджує, що танкер Adriatik Mariner поставив дизельне паливо в інтересах компанії в Ізмаїл безпосередньо з Ізраїлю, а не з Криму.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, відповідаючи на звинувачення депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка про те, що паливо було контрабандно поставлене з окупованого півострова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Кожне слово пана Геращенка, сказане на брифінгу 29 травня і в його Facebook не відповідає дійсності ... Ми володіємо всіма документами про розмитнення палива, поставленого цим танкером, оплату 31 млн грн акцизу і ПДВ ... Танкер прийшов не з Криму, а з ізраїльського міста Хайфа, безпосередньо з НПЗ", – сказав Корецький.

За його словами, звинувачення на адресу компанії безпідставні і WOG вважає їх елементом брудної кампанії, яку здійснюють структури Ігоря Коломойського.

"Наполегливо вимагаємо від пана Геращенка спростування і публічних вибачень ... якщо таких не буде буквально в найближчі дні – компанія, звичайно, звернутися в суд", – заявив Корецький.

Як відомо, раніше Геращенко заявив, що в порту Ізмаїла співробітниками СБУ був затриманий танкер Adriatik Mariner, який завантажив 5,8 тис. тонн дизельного палива у Феодосії, зайшовши туди без дозволу України, і мав намір розвантажити це паливо на підконтрольній території Україні, не сплачуючи митні платежі, розмір яких склав би 23 млн грн.

За його словами, після затримання судна "почалися дзвінки з Києва" з вимогою відпустити судно. Пізніше, за його словами, судно відпустили.

Про це він заявив у середу, виступаючи з трибуни парламенту.

СБУ в свою чергу підтвердила розслідування цієї справи.

Як відомо, компанія WOG контролюється керівником групи "Воля народу" Ігорем Єремеєвим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування