Яценюк: Бойовики за наказом РФ почали військову операцію

Середа, 3 червня 2015, 13:09

Росія укотре порушила Мінські домовленості про врегулювання ситуації в Україні і дала вказівку своїм бойовикам починати військову операцію.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ в Яворові Львівської області.

"Росія вчора зірвала тристоронню зустріч (тристоронньої контактної групи - ред.), а сьогодні дала вказівку своїм терористам почати військову операцію", - заявив Яценюк.

За його словами, це сталося напередодні саміту Великої сімки і він очікує, що на цьому саміті "світова спільнота дасть правильну оцінку російської агресії".

"Це ще один виклик для світової спільноти ... Очікую, що на саміті Великої сімки світове співтовариство дасть правильну і адекватну відповідь російської агресії", - сказав прем'єр.

Яценюк заявив, що зараз на полігоні проводять навчання американські солдати і частини Національної гвардії України. Також, за його словами, присутні британські інструктори, а в серпні 2015 на Яворівський полігон приїдуть інструктора зі збройних сил Канади.

"Ми очікуємо, що інші країни ЄС також приєднаються до цієї важливої місії, тому що ця місія по захисту безпеки в Європі. Ми захищаємо свою країну і захищаємо європейські кордони", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, народний депутат фракції "Народний фронт" Євген Дейдей заявив, що бойовики вранці в середу почали обстріл Красногоровки і Мар'їнки в Донецькій області, "по всій лінії йдуть запеклі ближні бої. Бойовики йдуть на прорив". Громадське TV повідомило з посиланням на медика-волонтера, що вранці в Мар'їнці почався бій, бойовики застосовують "Гради" і танки, вже поранено 25 українських бійців.

Ускладнення ситуації в районі Мар'їнки підтвердив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. "Там активізувалися бої. Але подробиць поки немає", - розповів він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування