Суд не зміг зібрати присяжних у справі "беркутівців" і знову переніс засідання

Середа, 3 червня 2015, 13:42

Святошинський райсуд Києва не зміг сформувати колегію присяжних для розгляду справи проти колишніх співробітників "Беркута" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, обвинувачених у вбивстві 39 активістів Євромайдану, і переніс засідання на 15 червня.

Про це сказав головуючий у колегії суддів Сергій Дячук, повідомляють "Українські новини".

Почавши формувати колегію присяжних, учасники процесу обговорили кандидатури Юрія Щербакова та Анатолія Годлевського і встановили, що ці громадяни також знаходяться в списку народних засідателів при Святошинському суді. При цьому, згідно із законом "Про забезпечення права на справедливий суд", який набрав чинності 1 квітня, не дозволяється поєднувати статус народного засідателя та присяжного.

Таким чином, при розгляді справи виникла правова колізія, яку суд усунути не може.

Крім того, суд встановив, що ще одна з присяжних, Марія Кацун, взагалі випадково включена в список, оскільки зареєстрована в Шевченківському районі столиці і не може бути присяжною в Святошинському суді.

Враховуючи зазначені обставини та протести всіх сторін процесу, суд вирішив звернутися до Київської міської ради для перевірки списку присяжних Святошинського суду та уточнення їх статусу.

Суд переніс розгляд справи на 15 червня на 14:00.

Як відомо, командир Зінченка і Аброськіна Дмитро Садовник, який також обвинувачується у цій справі, перебуває в бігах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування