Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Киргизстану направило ноту протесту Києву через Джемілєва

Середа, 3 червня 2015, 18:23

Міністерство закордонних справ Киргизької Республіки направило ноту протесту в МЗС України і "чекатиме вичерпних пояснень з боку офіційних осіб і парламенту України" через висловлювання народного депутата Мустафи Джемілєва.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Киргизстану.

"Подібні репліки на адресу цілої країни від депутата парламенту іноземної держави і відомого з деяких пір державного діяча можна було б віднести на його персональне емоційний душевний стан", - заявили в МЗС Киргизії.

Там заявили, що Держприкордонслужба Киргизстану дала "вичерпні роз'яснення" з приводу інциденту в аеропорту, і дорікнули Джемілєву за те, що він "не спромігся принести свої вибачення за свої висловлювання і введення в оману громадськості".

"Перебуваючи на киргизькій землі іноземний громадянин М.Джемілєв своїми образливими висловлюваннями і їх публікацією в інтернеті зловжив місцевою гостинністю, подібні кроки можуть завдати певною мірою шкоди двостороннім відносинам між Киргизстаном і Україною", - заявили в МЗС.

Як відомо, раніше в аеропорту столиці Киргизії Бішкеку поліція протягом 3 годин утримувала депутата Верховної Ради України, лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та його радника, делегата Курултаю кримськотатарського народу Рустема Умерова.

Джемілєв заявив, що це сталося за вказівкою РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...