Бойовики намагалися поновити обстріли позиції сил АТО у Мар'їнці

Середа, 3 червня 2015, 22:31

О 20:35 бойовики намагалися відновити обстріли позиції сил АТО у Мар'їнці, але завдяки втручанню керівника української сторони СЦКК генерал-майора Андрія Тарана мали їх зупинити.

Про це "Українській правді" розповів прес-офіцер Спільного центру з контролю та координації Руслан Семенюк.

"Приблизно о 20:35 відновився артилерійський обстріл з боку незаконних збройних формувань. Було здійснено близько 10 обстрілів з артилерії калібру 122 мм, а також з танків", - повідомив Семенюк.

"Група, яку очолив Таран, спостерігала це відновлення обстрілу. Тому Таран в рамках СЦКК зв’язався з представниками російської сторони і повідомив про відновлення обстрілів у Мар'їнці. Таким чином російська сторона вплинула на НЗФ, обстріли припинилися", - сказав він.

"Завдяки вчасному втручанню української сторони СЦКК вдалося запобігти розвитку конфлікту в населеному пункті", - додав Семенюк.

Як відомо, в ніч з вівторка на середу бойовики почали наступ на Мар'їнку. Це сталося після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала переговори в Мінську - представник РФ Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію. Україна повідомила про такий крок своїм партнерам.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський з посиланням на контррозвідку СБУ повідомив, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених до цієї операці становлять щонайменше 4 "двохсотих".

Станом на 21:00 радник президента Юрій Бірюков повідомив, що внаслідок бою поранення отримали 38 українських військових та 3 загинули.

 

За оновленими даними радника президента Юрія Бірюкова стнаном на 23.00 один боєць 30 бригади, якого раніше вважали загиблим, вижив, таким чином, внаслідок бою поранення отримали 39 українських військових та 2 загинули.

Обновленные данные на 23:00 по официальной сводке ГКЦ. И тут сюрприз:2 погибших39 раненых (1 - 43 омпб, 26 - 28 омбр,...

Posted by Юрий Бирюков on 3 червня 2015 р.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...