Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США поклали на Росію відповідальність за нові напади бойовиків

Середа, 3 червня 2015, 22:58

США наголошують на відповідальності Росії за нові напади бойовиків.

Про це на брифінгу заявив представник Державного департаменту США Марі Харф.

"Будь-які нові атаки, або агресія російсько-сепаратистських сил будуть неприйнятними й такими, що порушують "мінські домовленості". Росія несе пряму відповідальність за запобігання цих атак і встановлення режиму припинення вогню. Будь-які спроби подальшого захоплення українських територій спричинять подальші наслідки", - сказала вона.

При цьому Харф зазначила, що ескалація насильства на Донбасі в середу суперечить домовленостям, досягнутим у Мінську (Білорусь) у лютому.

При цьому, за її інформацією, бойовики використовують важкі озброєння, які мали бути відведені відповідно до зазначених домовленостей.

Як відомо, в ніч з вівторка на середу бойовики почали наступ на Мар'їнку. Це сталося після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала переговори в Мінську - представник РФ Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію. Україна повідомила про такий крок своїм партнерам.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський з посиланням на контррозвідку СБУ повідомив, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених до цієї операці становлять щонайменше 4 "двохсотих".

Станом на 21:00 радник президента Юрій Бірюков повідомив, що внаслідок бою поранення отримали 38 українських військових та 3 загинули.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування