Депутат Шлемко дав дорогу молодим і склав мандат

Четвер, 4 червня 2015, 10:43

Депутат з фракції "Батьківщина" Дмитро Шлемко вирішив скласти мандат нардепа.

Про це він повідомив на засіданні Ради у четвер.

За словами самого Шлемка, він був депутатом 10 років і тепер вирішив "дати дорогу молодим".

"Це виключно моє рішення. Після з'їзду партії, коли говорилось, що час давати дорогу молодим, я виріши це зробити. Тут немає ніяких спекуляцій, які уже розгортаються навколо цього рішення", - запевнив Шлемко.

Шлемко дав дорогу молодому Березенку?

"Я сконцентрую свою роботу на тому, щоб на місцевих виборах на Іванофранківщині "Батьківщина" здобула належну підтримку", - заявив він.

Рада задовольнила бажання Шлемка, правда, проголосувати навіть за особисту заяву депутати змогли тільки з другого разу.

Водночас депутат БПП Сергій Лещенко вважає, що відхід Шлемка - це політичний маневр перед довиборами у 205 окрузі на Чернігівщині, де балотуватись мають намір голова ДУС Сергій Березенко та екс-заступник Ігоря Коломойського Геннадій Корбан.

"Водночас в цьому окрузі має сильні позиції колишній депутат від "Батьківщини" Валерій Дубіль. Його балотування в 205 окрузі зіпсувало би плани Березенка. Водночас Дубіль стоїть наступним у черзі на входження до парламенту за списком "Батьківщини". Тому в інтересах Березенка, аби Дубіль не балотувався. Для цього треба було звільнити йому місце в парламенті", - вважає Лещенко.

Як відомо, Шлемко пройшов у Верховну Раду у списку "Батьківщини" під номером 11. Тепер на його місце зайде Валерій Дубіль з Чернігова, який був депутатом у минулому скликанні і займався бюджетною політикою.

Українськ аправда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування