Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ виявила в Україні перевалочний пункт бойовиків "Ісламської держави"

Четвер, 4 червня 2015, 15:59

Служба безпеки України стверджує, що зірвала плани міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" створити на території України перевалочну базу для бойовиків.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Спецоперація була проведена у рамках заходів української та іноземних спецслужб, спрямованих на припинення функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" через Україну і Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також з цього регіону до країн Європи", – сказано у повідомленні.

Зокрема, 3 червня співробітники СБУ спільно з міграційною службою виявили "перевалочний пункт", який використовувався для тимчасового переховування членів "Ісламської держави". Під час його перевірки виявлено п'ять іноземців: двох громадян РФ, та по одному з Узбекистану, Таджикистану та Казахстану.

Фото: СБУ

Виявилося, що деякі з них були депортовані до України з Туреччини у зв’язку з причетністю до терористичної діяльності та перебували на території України незаконно. Інші іноземці нещодавно прибули в Україну з країн Європи.

В Україні вони очікували виготовлення підроблених паспортів для переправлення надалі через Туреччину до Сирії, стверджує відомство.

"У результаті вжитих заходів трьом іноземцям скорочено терміни перебування в Україні, та стосовно двох − прийнято рішення про примусове повернення до країни походження", – повідомили у СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування