Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські моряки відігнали російський корабель, який шпигував у Чорному морі

Четвер, 4 червня 2015, 16:47

Сили українського воєнно-морського флоту та прикордонної служби відігнали російський корабель "Ладний", який шпигував біля територіальних вод України.

Про це повідомляє прес-служба ВМС.

"Фрегатом українських ВМС "Гетьман Сагайдачний" в ході виконання завдань у визначеному районі Чорного моря було виявлено сторожовий корабель ЧФ РФ "Ладний", який намагався вести розвідку безпосередньо неподалік територіальних вод України", - повідомили в ВМС.

Українські ВМС спільно з Держприкордонслужбою України припинили провокаційні дії збоку бойового корабля країни-агресора...

Posted by ВМС ЗС України on 4 червня 2015 р.

Російський корабель дрейфував на шляху, який рекомендований для цивільних суден, "що складало загрозу безпеці судноплавства".

"Українські військові моряки у ситуації, що склалася, уточнили завдання морським прикордонникам. З метою припинення зухвалої діяльності з боку корабля країни-агресора, чергові сили флоту були приведені у підвищену ступінь готовності, в море додатково вийшли ракетний катер ВМС ЗС України "Прилуки" і базовий тральщик "Генічеськ", у небо піднявся вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади. Держприкордонслужба додатково направила в море корабель морської охорони "Миколаїв", - йдеться в повідомленні.

Крім того за російським кораблем стежили радіотехнічні пости берегової системи спостереження.

"Вже невдовзі "Ладний" через рішучі і злагоджені дії вітчизняних військових моряків і морських прикордонників був змушений відмовитися від реалізації своїх недружніх планів і вирушив у зворотному від українського берега напрямку", - розповіли у ВМС.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування