Меркель скептично ставиться до перспективи швидкого повернення до G8

П'ятниця, 5 червня 2015, 03:41

Канцлер ФРН Ангела Меркель стримано відреагувала на заклики німецьких політиків та представників бізнесу якомога швидше повернутися до формату G8.

Свою позицію Меркель пояснила 4 червня в ефірі телеканалу RTL, передає ТАСС.

"Були багато тих, хто говорив, що Німеччина залишиться розділеною країною, та все ж ми об'єдналися. Деякі процеси займають багато часу", - зазначила вона.

"З цієї точки зору повинні відбутися зміни в оцінці Росії, але їх я зараз не бачу", - заявила Меркель.

"Звичайно, це (відсутність Росії на саміті G7) свого роду втрата, однак це було необхідністю, оскільки ми були змушені спостерігати, як Росія істотним чином порушила те, що я називаю європейським миропорядком після Другої світової війни", - підкреслила канцлер.

Меркель також повідомила, що в ході двосторонньої зустрічі з президентом США Бараком Обамою, яка пройде "на полях" саміту "сімки", вона планує обговорити українську кризу і торгові питання.

Канцлер, крім того, хотіла б почути оцінку глави Білого дому, що відбувається в Сирії. Торкаючись скандалу навколо співпраці спецслужб США та ФРН - АНБ і БНД, Меркель підкреслила, що "вже часто обговорювала з Обамою цю тему".

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер, у свою чергу, заявив, що Росії не можна дозволити повернутися в "Групу семи" поки президентом цієї країни буде Володимир Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування