ФІФА заплатила Ірландії $5 млн відступних

П'ятниця, 5 червня 2015, 06:36

ФІФА визнала, що заплатила Ірландії $5 млн як компенсацію за те, щоб Дублін не розпочинав судовий розгляд після програшу ірландської збірної команді Франції в стикових матчах до ЧС-2010.

Про це йдеться в заяві Міжнародної федерації футболу, передає The Wall Street Journal.

Тоді гол був зарахований після того, як форвард французів Тьєррі Анрі зіграв рукою. Франція, у свою чергу, отримала місце в чемпіонаті світу наступного року.

Як йдеться у повідомленні, ФІФА надала Федерації футболу Ірландії кредит в $5 млн для будівництва стадіону в Ірландії. Також гроші на будівництво цього стадіону виділив УЄФА.

Наголошується, що згідно з умовами кредиту, Ірландія повинна була повернути гроші, якби пройшла відбір на Чемпіонат світу 2014 року. Однак так як цього не сталося, кредит був списаний.

28 травня, в готелі в Цюріху за запитом США було затримано сім високопосадовців ФІФА. Їх звинувачують у тому, що впродовж більше 20 років у ФІФА брали хабарі і відкати.

У зв'язку з цим президент ФІФА Йозеф Блаттер вирішив покинути свою посаду.

Колишній функціонер Міжнародної федерації футбольних асоціацій Чак Блейзер визнав, що отримував хабарі, ухвалюючи рішення про надання прав на проведення чемпіонату світу в 1998 і 2010 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування