В ООН відчувається помітне роздратування через прояви російської агресії - дипломат

П'ятниця, 5 червня 2015, 07:52

Ставлення представників західних країн в ООН до проявів агресії з боку Росії і підтримуваних нею сепаратистів, набуло ознак помітного роздратування.

Про це заявив представник Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров щодо ініційованого Україною засідання РБ ООН, передає Укрінформ.

"Засідання Ради Безпеки відбудеться в п'ятницю о 9:30 ранку за місцевим часом (16:30 за Києвом - ред.). Зустріч проходитиме у форматі брифінгу за участю заступника Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтмана, а також голови СММ ОБСЄ в Україна посла Ертугрула Апакана, який включиться по телемосту", - повідомив український дипломат.

Як очікується, на засіданні обговорюватимуться питання останніх атак проросійських сил в районі Мар'їнки, зосередження військ і техніки РФ уздовж розмежувальної лінії, а також питання, пов'язане з жертвами від чергової російської агресії.

Пивоваров зазначив, що українська сторона висловила бажання отримати від Ради Безпеки належну оцінку щодо останніх наступів проросійських терористів на Донбасі.

Як зазначив Пивоваров, зараз все відбувається "у традиційному руслі постійного інформування".

У той же час, він висловив думку, що "зараз вже відчувається роздратування західних партнерів через систематичні проявів агресії з боку РФ".

Тому сьогодні, за його словами, "можна спостерігати катастрофічно низький рівень підтримки Росії навіть серед тих країн, які до недавнього часу коливалися в цьому питанні".

Дипломат зазначив, що офіційну позицію щодо нинішньої ситуації в Україні представники кожної з країн-членів РБ ООН висловлять в п'ятницю вранці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування