Після провального наступу бойовики підвищили активність - Тимчук

П'ятниця, 5 червня 2015, 09:03

Після провальних наступальних дій 3 червня, впродовж останньої доби бойовики на Донбасі проявляли високу активність, посилено обстрілюючи сили АТО.

При цьому вони широко застосовували важку бронетехніку та озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Бойовики активізували диверсійно-розвідувальну діяльність, зафіксовано боєзіткнення.

У районі Мар’їнки сили АТО виявили ДРГ терористів, яка намагалася проникнути в тактичний тил українських військ за кільцевою дорогою між Олександрівкою та Перемогою. У результаті бою ДРГ супротивника відступила до своїх позицій, пише Тимчук.

Ще одну ДРГ бойовиків виявили між Красногорівкою та Мар’їнкою при виході на "нейтральну смугу" (у районі наступу однієї з тактичних груп терористів 3 червня дана група потрапила під вогонь власної артилерії). У результаті бою з силами АТО дана ДРГ супротивника також відступила до своїх позицій.

На Донецькому напрямку бойовики неодноразово обстрілювали українські позиції в районі Опитного й Водяного. Застосовували міномети 82-мм, кілька мобільних вогневих установок ЗУ-23-2 і одну батарею 122-мм гаубиць Д-30.

У районі Пісків і Авдіївки обстріли вели в основному зі стрілецького озброєння, але застосовували й крупнокаліберні кулемети й міномети. Північніше Авдіївки із замаскованих позицій вогонь по позиціях сил АТО вела пара танків бойовиків, які прикривалися мінометним вогнем.

У районі Новгородського на "нейтральну смугу" вийшла тактична група бойовиків, яка діяла під прикриттям мінометів і АГС-17. Вогонь українських військ у відповідь змусив їх повернутися на вихідний рубіж.

На Артемівському напрямку, у районі Світлодарського плацдарму зафіксовано появу артпідрозділів терористів (152-мм артилерія). Раніше дані підрозділи перекидали в район Дебальцевого й Чорнухиного трасою Луганськ – Донецьк, а також у район Брянки й Ірміне.

Дані підрозділи 152-мм артилерії бойовиків упродовж доби декілька разів обстрілювали передові позиції українських військ і їхні опорні пункти (а також об'єкти в тактичній глибині) у районі н.п. Луганське, Лозове, Розсадки, Миронівське. Також на цій ділянці бойовики застосовували міномети – 82-мм (на базі Газ-66) і 120-мм.

Із другої половини дня й до пізнього вечора 4 червня бойовики вели вогонь по н.п. Кримське, Золоте, Новотошківка, Сокольники – з мінометів, АГС-17 і зенітних установок ЗУ-23-2.

Крім того, районі Новотошківки й Сокольників діяли бронегрупи бойовиків (2 танки й 4 ББМ). У районі Сокольників танки зробили кілька прицільних пострілів по позиціях сил АТО (також у взаємодії з мінометними підрозділами).

Зафіксовано декілька боєзіткнень бойової охорони сил АТО із ДРГ терористів уздовж р. Сіверський Донець (зона "війни малих груп").

У районі міста Щастя в Луганській області бойовики вели обстріли в основному зі стрілецької зброї й АГС-17.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування