Порошенко обіцяє санкції і суди за анексію Криму Росією

П'ятниця, 5 червня 2015, 13:24

Президент Петро Порошенко заявляє про впровадження найближчим часом санкцій щодо фізичних і юридичних осіб Росії, та підготовку стратегії щодо повернення Криму Україні.

Про це Порошенко заявив на прес-конференції у п’ятницю.

"Уряд, в тому числі за моїм дорученням підготував цілий пакет позовів, які будуть спрямовані в різні суди, починаючи від Морського Арбітражу, закінчуючи судом в Гаазі , починаючи від захисту власності до персональної відповідальності тих чи інших осіб", - сказав він.

Порошенко додав, що підготовлено і спрямовано до уряду перелік соціальних, економічних санкцій, які застосовуватимуться Україною до РФ. він додав, що очікує, що  таке рішення буде прийнято найближчим часом і передано до РНБО.

"Санкції стосуються фізичних осіб і юридичних осіб. і це скоординовані дії президента, уряду, РНБО. Сюди потрапили всі, хто представляли там різні країни на так званому фейковому референдумі в Криму, порушують законодавство щодо відвідування Криму повітряними та морськими судами та іншими речами", - зазначив Порошенко.

За його словами, це новий документ, який відрізняється від раніше розробленого урядом законопроекту .

"Це – повноваження ради безпеки та оборони. Це зовсім новий документ, якого ще не було", - уточнив він.

Щодо стратегії з повернення Криму, Порошенко повідомив, що вона завершується як цілісний документ в РНБО і "буде презентована найближчим часом"

"Крим лишається нашим першим пріоритетом. В мене прохання триматися, виживати", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування