Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З окупованих територій ідуть зброя, наркотики й фальшиві гривні - президент

П'ятниця, 5 червня 2015, 14:17

Президент Петро Порошенко виступає за наведення ладу в пунктах перетину лінії розмежування з територіями Донбасу, які контролюють бойовики.

Про це він сказав на прес-конференції у п’ятницю.

Президент зазначив, що раніше "за видачу маленького клаптика паперу (на пунктах перетину лінії зіткнення) люди мусили тричі їздити у пункт видачі, процвітала корупція – і це все можна було зробити через механізми електронної реєстрації, використання паспорту".

"Там були певні проблеми з базою даних, яка була на окупованій території. Зараз за моїм дорученням прикордонники значно вдосконалили цей процес. Найближчим часом це буде презентовано", - заявив Порошенко.

"Сьогодні Назаренко (голова Прикордонної служби) 4-й день перебуває у зоні АТО, особисто перевіряє видачу перепусток – і думаю, що ми значно вдосконалимо ці механізми", - сказав президент.

Порошенко наголосив, що українська сторона була вимушена "застосувати ці заходи, щоб захистити країну від потоку зброї, який іде з тієї зони".

"І потім ми починаємо відповідати на запитання щодо зброї в Одесі, щодо терористичних актів у Харкові, щодо терористичних актів у Херсоні й Миколаєві, підготовки терористичних актів у Києві, застосування зброї, розстріл заправок – ні, я не допущу проникнення зброї в мирні міста України!", - заявив він.

"Значна кількість наркотиків вилучається під час перетину лінії зіткнення. Контрабандні товари, інші речі – бо кордону з того боку з Російською Федерацією немає", - зазначив президент.

"І моє послання дуже просто: хочете щоб тут був знятий кордон – дайте встановити кордон там. І буде набагато легше жити всім, всьому світові, не лише Україні. Якщо вони не погоджується, то ми будемо робити жорсткішим пропускний режим", - наголосив він.

Порошенко зазначив, що для наведення ладу й забезпеченню пропускного режиму на лінії зіткнення потрібні і нормативні акти Кабінету міністрів, і законодавче врегулювання.

"Тому я звернувся до фракції, яка представляє мене в парламенті… Йдеться не про заборону, а про наведення порядку", - сказав він, коментуючи заклик Юрія Луценка повністю заборонити переміщення товарів з окупованою територією Донецької області, як це зроблено в Луганській області Геннадієм Москалем.

Порошенко також додав: "Жоден підакцизний товар з тої території на територію України (контрольовану Україною – ред.) не потрапив. Бо акцизи з цього товару не сплачені. Бо ми не потребуємо ні підробленої, фальшованої горілки, ні смердючих цигарок – з тої території на Україну. Якими б вони акцизними марками фальшивими не закривалися".

"Так само є перші зразки виготовлених фальшивих гривень на території Донецька. І ми теж маємо захистити фінансово-банківську систему України. І це відповідь на те, коли запрацює там банківська система. Тоді, коли вони перестануть грабувати банки, коли регулятор зможе здійснювати регуляцію діяльності банків за українським законодавством, і коли вони перестануть друкувати фальшиві гроші", - заявив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування