Бойовики викрали з банку Януковича понад 250 мільйонів гривень

П'ятниця, 5 червня 2015, 15:14

У середу, 3 червня 2015 року, членами терористичної організації "Донецька народна республіка", був пограбований центральний офіс ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", розташований за адресою проспект Богдана Хмельницького 102 в Донецьку.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як зазначається, ввечері 2 червня озброєні автоматами бойовики так званої "ДНР", увірвалися в приміщення банку і протягом 12 годин, використовуючи спеціальне обладнання, намагалися відкрити приміщення сховища банку.

"Вранці 3 червня грабіжникам вдалося зруйнувати одну зі стін сховища і заволодіти грошовими коштами банку в розмірі понад 46,5 млн гривень і 9,9 млн доларів, а також цінностями клієнтів банку, які зберігалися в депозитарних осередках", - йдеться в повідомленні.

"Керівництво банку вже звернулося до чергової частини Шевченківського райвідділу ГУМВС України в місті Києві з відповідною заявою про злочин, передбачений ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище)", - повідомляє прес служба.

Нагадаємо, в вересні 2014 року НБУ визнав "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича проблемним, а в листопаді -неплатоспроможним.

В свою чергу, Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію в банку, акції якого арештовані в рамках кримінальної справи проти Олександра Януковича.

Як повідомлялося, компанія "Екосіпан" відмовилася від угоди з купівлі Всеукраїнського банку розвитку.

Раніше повідомлялося, що ТОВ "Екосіпан" готує угоду та здійснює заходи для придбання контрольного пакету "Всеукраїнського банку розвитку". Засновниками ТОВ "Екосіпан" є Ігор Дорошенко, Василь Шатун, Віктор Єрасов та Віктор Поліщук.

Останньому належить контрольний пакет в уставному капіталі фірми. Поліщук відомий як власник мережі побутової техніки "Технополіс". Також Поліщук є власником торговельно-офісного центру "Gulliver", яким керує його дружина Лілія Рєзвая.

Вона є племінницею Світлани Медведєвої - дружини прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Поліщуку також належить банк "Михайлівський".

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...