Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніяких приватних армій чи озброєних партій не має бути - президент

П'ятниця, 5 червня 2015, 15:15

Міліція має припиняти спроби відбирати власність за допомогою груп озброєних людей, якими б ідеями не прикривалися люди у камуфляжі.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час прес-конференції у п’ятницю.

Журналістка зазначила: "29 травня в Одеському бізнес-центрі в одного з одеських інвесторів була стрілянина: Прийшли патріотичні сили – так звані патріотичні сили – активісти, у формі… у них були "коктейлі Молотова" і вогнепальна зброя – просто вломилися в бізнес-центр, побили працівників бізнес-центру…. Як боротися з таким узаконеним рекетом?".

Президент відповів: "Ніяких приватних армій, ніяких озброєних партій, ніяких людей у камуфляжі – якими б ідеями вони не прикривалися – якщо вони незаконно володіють і застосовують зброю, в Україні не має бути".

"Ми продемонстрували рішучі дії, коли приватні армії намагалися штурмувати державне підприємство для того, щоб не дати державі відновити контроль за одним з найбільших платників податків, який зараз їх не платить, – не будемо дозволяти це нікому", - сказав Порошенко.

"Це тест на ефективність дій української міліції", - заявив він.

Порошенко додав: "Рівно рік тому в Києві були тисячі людей, які до Майдану не мають ніякого відношення, але які нап’яли на себе форму, взяли зброю і почали займатися рекетом. Ми тоді навели порядок в Києві. І стою рішуче за те, щоби порядок було наведено по всій Україні".

"І це не важливо, чи це захищають інвестора, чи вчителя, в якого хочуть "віджати" квартиру. У країні має бути закон і порядок. Крапка", - сказав він.

Як відомо, у березні тодішній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський намагався за допомогою бійців захистити свої інтереси в "Укртранснафті" та "Укрнафті". Це стало однією з передумов його звільнення президентом із посади керівника області.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...