Обвинувачені у справі про теракт на марші в Харкові не визнають свою провину

П'ятниця, 5 червня 2015, 19:24

Обвинувачені у справі про вибух біля Палацу спорту в Харкові Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов відмовилися визнати свою провину в повному обсязі.

Про це вони заявили під час судового засідання в п'ятницю після оголошення обвинувального акта, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними досудового слідства, Дворніков, будучи прихильником "Антимайдану", займаючи проросійську позицію і підтримуючи ідею приєднання окремих територій України до РФ і боротьби проти вступу України до ЄС і НАТО, в листопаді 2014 року вступив в контакт зі співробітниками російських спецслужб.

Тоді ж він їздив до Росії, де встановив контакт із співробітниками російських спецслужб, які називали себе Миколою та Олексієм (встановити їхні особи досудовому слідству не вдалося).

Вони спочатку доручили Дворнікову стежити і інформувати їх про переміщення української військової техніки та суспільно-політичні настрої в Харкові та області, а також пошкоджувати майно "ПриватБанку".

Пізніше, в лютому 2015 року, ці ж люди запропонували йому зайнятися диверсійно-терористичною діяльністю на території Харкова з використанням міни МОН-100.

За це йому запропонували 10 тисяч доларів і він погодився.

Погодивши з кураторами використання міни під час проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності, Дворніков разом з Тетюцьким та Башликовим, заклав її неподалік Палацу спорту і привів у дію дистанційним способом під час формування та початку руху колони.

За даними досудового слідства, за пособництво в теракті Дворніков обіцяв Тетюцькому і Башликову по $ 1 тис.

Під час досудового слідства всі троє визнали свою провину і давали свідчення. Однак після оголошення обвинувального акту визнавати провину відмовилися.

"Я думаю, що є достатньо доказів, які підтверджують їхню причетність до скоєння цього теракту", - сказав журналістам держобвинувач Антон Бондаренко.

Як відомо, 22 лютого вдень біля Палацу спорту у Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух.

В результаті теракту загинули дві людини (в т.ч. і один з координаторів місцевого євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Пізніше ще двоє померли в лікарні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...