Новий голова УАПЦ очікує створення єдиної української церкви

Субота, 6 червня 2015, 05:34

Новообраний предстоятель Української автокефальної православної церкви Митрополит Макарій обіцяє зробити все для об'єднання конфесій.

Про це владика повідомив у ході прес-конференції, передає Укрінформ.

"Якщо церкви стануть розмовляти щиро, відверто і це буде не на словах, може, і найближчим часом це збудеться. Я думаю, нікому не буду вказувати чи диктувати, але так як по волі Божій я обраний, я буду старатися, обіцяю вам, щоб порядок навести між собою, згуртуватися і буду робити все можливе, щоб прийшло реальне об'єднання", - сказав предстоятель УАПЦ.

Він зазначив, що очікує створення в країні єдиної української православної помісної церкви.

Натомість секретар Священного Синоду УПЦ КП, голова Інформаційного управління Київської Патріархії архієпископ Єстратій (Зоря) на своїй сторінці у Фейсбук піддав критиці заяви Собору УАПЦ.

"Київський Патріархат, а не МП - головна проблема УАПЦ, - зазначає він, пояснюючи, що "так випливає зі звернень до Президента та до УПЦ КП, які були зачитані та прийняті сьогодні на Соборі УАПЦ. Прозвучали жорсткі (інколи навіть дуже) оцінки щодо Київського Патріархату в обох документах".

Київський Патріархат, а не МП - головна проблема УАПЦТак випливає зі звернень до Президента та до УПЦ КП, які були зач...

Posted by Евстратий Зоря on 5 червня 2015 р.

Він також повідомив, що спільне засідання Комісій УПЦ КП та УАПЦ з об'єднання відбудеться 8 червня.

Як повідомлялося, митрополита Львівського, керуючого Рівненською, Волинською та Таврійською єпархіями Макарія (Малетича) Помісний собор Української автокефальної православної церкви обрав предстоятелем церкви 5 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News