Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін звинуватив США у кризі в Україні: "ситуація вийшла з-під контролю"

Субота, 6 червня 2015, 10:19

Українська криза - результат непрофесійних дій Заходу, у якого ситуація вийшла з-під контролю.

Про це італійському виданню Corriere della Sera заявив президент РФ Володимир Путін перед візитом до Італії, де візьме участь у Національному дні Росії на "ЕКСПО-2015".

"Я вважаю, що і причина цієї кризи абсолютно рукотворна, і це результат непрофесійних дій з боку нашого партнера, і супровід цього процесу абсолютно неприйнятний", - заявив він.

При цьому Путін підкреслив, що це "абсолютно не наш вибір, ми до цього не прагнули і змушені просто реагувати на те, що відбувається".

"Потрібно було домагатися виконання угоди (між екс-президентом Януковичем і опозицією), тим більше що під цією угодою в якості гарантів його дотримання підписалися 3 міністра закордонних справ європейських країн. Якщо їх використовували як статистів, а насправді вони не керували ситуацією, а реально ситуацією керував посол або резидент ЦРУ США - вони мали сказати: ми про перевороти не домовлялися і ми вас підтримувати не будемо, йдіть на вибори", - заявив президент РФ.

"Припустімо, у них (американців) ситуація вийшла з-під контролю. Але якби американці і європейці сказали - "ми вас (в Україні) не будемо підтримувати за жодних обставин, якщо ви таким чином будете приходити до влади; йдіть на вибори і перемагайте"- і у них 100%-ий, до речі, був шанс перемогти, всі про це знають - ситуація розвивалася б зовсім інакше", - додав Путін.

Говорячи про Мінські угоди, які російська сторона регулярно порушує, Путін заявив: "Єдиним шляхом до вирішення розв'язання кризи на Донбасі є Мінські угоди, прийняті в лютому 2015 на основі вересневих домовленостей".

"Це найправильніший і, можливо, на сьогоднішній ден  єдиний вивірений шлях до вирішення цієї проблеми ... Росія зацікавлена і буде прагнути до повного і безумовного виконання всіх Мінських угод, і іншого шляху до врегулювання, на мій погляд, сьогодні не існує", - заявив Путін.

Також він додав: Москва робить і робитиме все від неї залежне для впливу на самопроголошені "ДНР" та "ЛНР", "але США і Європа мають зі свого боку вплинути на київську владу для виконання мінських домовленостей".

"Проблема в тому, що представники сьогоднішноьї київської влади не хочуть навіть за один стіл переговорів з ними сідати. І на це ми не можемо вплинути. На це можуть вплинути тільки наші європейські та американські партнери", - заявив він.

Як відомо,  27 травня джерело в МЗС України повідомило, що Росія зірвала зустріч у "нормандському форматі" на рівні заступників міністрів закордонних справ з питання виконання "мінських домовленостей".

У МЗС РФ заявили, що інформація про те, що зустріч була зірвана з вини російської сторони, не відповідає дійсності.

Наступна зустріч у "нормандському" форматі для контролю за процесом виконання мінських домовленостей на рівні заступників міністрів закордонних справ відбудетьс 10 червня у Парижі.  Сторони наголосили, що лідери сепаратистів, які пов'язані з цими робочими групами, повинні активно і конструктивно брати участь у їхній роботі.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...