Японія надасть Україні кредитні гарантії на 1,5 мільярда доларів

Субота, 6 червня 2015, 13:39

Японія надасть Україні кредитні гарантії на 1,5 мільярда доларів для забезпечення фінансової стабільності.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, який перебуває в Україні з першим візитом в історії двосторонніх стосунків між державами.

"Я вдячний Японії за надання кредитних гарантій в 1,5 млрд доларів США, що дозволить нам забезпечити фінансову стабільність України", - сказав Порошенко після переговорів з прем'єром Японії в суботу.

"У ході дуже насичених та змістовних переговорів з паном Абе ми зосередили увагу на практичних аспектах поглиблення співробітництва між Україною та Японією у сфері торгівлі, енергетики, науки і технологій, розбудови інфраструктури, в гуманітарній сфері, сфері міжлюдських контактів",- сказав Порошенко.

З урахуванням вагомого фінансового потенціалу Японії питання залучення японських інвестицій у вітчизняну економіку було серед пріоритетів сьогоднішніх перемовин.

"Я поінформував пана Прем’єр-міністра про те, що Верховна Рада України 3 червня ратифікувала Угоду між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій. Після здійснення японським Парламентом аналогічного кроку документ набере чинності, що, впевнений, створить додаткові умови для активізації ділового співробітництва між нашими державами", зазначив президент.

За словами Порошенка, позитивним прикладом співпраці у сфері залучення технологій, досвіду та кредитних ресурсів Японії до реалізації інфраструктурних проектів в Україні є продовження впровадження проектів у рамках Офіційної допомоги розвитку.

Нагадаємо, раніше кошти у розмірі 1 млрд доларів, що були залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійшли на рахунки Уряду України.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...